Societatea de Studii Istorice din România

Conferințe și evenimente academice

Evenimente

Lansare de carte. Omul evanghelic

Societatea de Studii Istorice din România vă invită să participați luni, 28 ianuarie 2019, la lansarea cărții Omul evanghelic (coordonatori Dorin Dobrincu și Dănuț Mănăstireanu). Întâlnirea

Proiectia filmului „Pădurea Katyn”

Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Centrul de studii asupra Comunismului și Postcomunismului Vă invită la proiecţia filmului Pădurea Katyn. Proiectia

Basarabia şi dilemele sale istorice

Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi şi Societatea de Studii Istorice din România (SSIR) organizează conferinţa – dezbatere intitulată Basarabia şi

Ce învăţăm din crizele economice?

Societatea de Studii Istorice din România (SSIR), Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi Centrul de Studii asupra

Film documentar: „Iaşi, capitală de război”

SOCIETATEA DE STUDII ISTORICE DIN ROMÂNIA, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAŞI UNIVERSITATEA «A.I.CUZA», vă invită să vizionați Filmul documentar „Iaşi, capitală de război”. Vizionarea va fi urmată de dezbaterea MAI ARE

Convenții

Convențiile SSIR. 2003-2015

1. Convenţia Anuală a Societăţii de Studii Istorice din România, ediţia 1, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 27 septembrie 2003.

2. Convenţia Anuală a Societăţii de Studii Istorice din România, ediţia a 2-a, Sursele istorice. Metode, concepte, abordări, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 26 iunie 2004.

3. Convenţia Anuală a Societăţii de Studii Istorice din Romania, ediţia a 3-a, Proiectul Personalul universitar în România: naşterea şi afirmarea unei elite meritocratice. Studiu de caz: Universitatea din Iaşi, 1860-1950, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 12 noiembrie 2005.

4. Convenţia Anuală a Societăţii de Studii Istorice din România, ediţia a 4-a, Conflicte simbolice în spaţiul românesc, I, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 10 octombrie 2010.

5. Convenţia Anuală a Societăţii de Studii Istorice din România, ediţia a 5-a, Conflicte simbolice în spaţiul românesc, II, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 11 decembrie 2011.

6. Convenția anuală a Societății de Studii Istorice din România, ediţia a 6-a, Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, urmată de Conferința Posteritate și epistemologie: Alexandru S. Sturdza ca proiect recuperativ, susținută de conf.univ.dr. Florea Ioncioaia la 17 ianuarie 2013.

7. Convenția anuală a Societății de Studii Istorice din România, ediţia a 7-a, Iaşi, Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, urmată de Conferința Unirea Principatelor în istoriografia actuală, susținută de conf.univ.dr. Cristian Ploscaru,  22 ianuarie 2015.

8. Convenția anuală a Societății de Studii Istorice din România, ediţia a 8-a, Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 16 ianuarie 2016.

Publicații

Publicații SSIR. 2003-2015

1. De completat.